Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Διάλεξη: «Χαρτογραφώντας το αισθητό και μη αισθητό matrix του Σύμπαντος».


Ο  Δρ. Μάνος Δανέζης (Καθηγητής Αστροφυσικής, Τομέας Αστροφυσικής - Αστρονομίας & Μηχανικής, Τμήμα Φυσικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών) στα Βριλήσσια.

Τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 και ώρα 18.00, θα πραγματοποιηθεί η τελευταία διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βριλησσίων για την περίοδο 2016 – 2017, από τον Δρ. Μάνο Δανέζη, με θέμα:  «Χαρτογραφώντας το αισθητό και μη αισθητό matrix του Σύμπαντος».


 « … Η σύγχρονη επιστημονική σκέψη, μέσω της πειραματικής διαδικασίας, γνωρίζει πλέον ότι η αισθητή υλική πραγματικότητα αποτελεί μια ψευδαίσθηση της ανθρώπινης φυσιολογίας, η οποία δημιουργείται μέσα σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου με την βοήθεια των αισθητηρίων οργάνων μας. Η υλική πραγματικότητα δεν είναι παρά ένα matrix. Σύμφωνα με την Ειδική Θεωρία της Σχετικότητας η υλική συμπαντική πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά «η προβολή (το είδωλο, το καθρέφτισμα) όσων υπάρχουν στο πραγματικό τετραδιάστατο μη Ευκλείδειο και αθέατο Σύμπαν πάνω σε έναν ψεύτικο τρισδιάστατο και Ευκλείδειο χώρο που φτιάχνουν πλαστά οι αισθήσεις μας. …»




Με την παρουσία μας ο καθένας μας θα έχει την ευκαιρία να μοιραστεί μαζί του τις απόψεις της επιστημονικής κοινότητας και να γευτεί την γοητευτική του μεταδοτικότητα.



Μετά το τέλος της διάλεξης και ώρα 20.00 θα ακολουθήσει η τελετή λήξης και η απονομή των πιστοποιητικών παρακολούθησης του έτους 2016-2017.


Χώρος εκδήλωσης: Πάρκο «Μ. Θεοδωράκης», αιθ. «Ν. Εγγονόπουλος»