Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα https://edupass.gov.gr/, η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών. Με το edupass.gov.gr o Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να βλέπει - επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις για τη φυσική τους παρουσία.

 

Θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση στην πλατφόρμα edupass.gov.gr όλοι όσοι συμμετέχουν με φυσική παρουσία στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στις δημόσιες σχολικές μονάδες και όσοι τους επιτρέπεται και θέλουν να εισέλθουν σε αυτές:

(α) Οι μαθητές/τριες.

(β) Το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.).

(γ) Κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής («επισκέπτες»), όπως για παράδειγμα φοιτητές/τριες που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στη σχολική μονάδα.

δ) Οι Γονείς/Κηδεμόνες που προτίθενται να επισκεφθούν τη σχολική μονάδα για να ενημερωθούν για την φοίτηση και πρόοδο του παιδιού τους.

 

Πλατφόρμα edupass (κλικ στην εικόνα)

Όλες οι παραπάνω περιπτώσεις που μπορούν να εισέλθουν στις σχολικές μονάδες θα πρέπει να δηλώσουν το πιστοποιητικό ασπίδας για τον COVID-19 που διαθέτουν στην πλατφόρμα edupass.gov.gr  από Δευτέρα 01/11, ο δε έλεγχος της Παρασκευής 05/11, από ότι  προβλέπεται, για όσους συμμετέχουν με φυσική παρουσία στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία θα γίνει μόνο από την πλατφόρμα edupass.gov.gr, (Επισημαίνεται ότι το self-test που πρέπει να δηλωθεί στις 28-29/10/2021 από τους γονείς/κηδεμόνες μαθητών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες  θα δηλωθεί για τελευταία φορά- στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.) 

 

Στην πλατφόρμα ενσωματώνονται όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr και η διαδικασία έκδοσης της Σχολικής Κάρτας για COVID-19 καθώς και η δήλωση rapid test. Όσοι έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου είναι υποχρεωμένοι να το δηλώσουν στην εν λόγω πλατφόρμα μια μόνο φορά.