Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Ενεργοποιήθηκε ο μετεωρολογικός σταθμός των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων (ΦΩΤΟ)

  



Παραθέτουμε ανακοίνωση ΣΓΚ 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων 


Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες


 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, με ιδιαίτερη χαρά, ότι η εγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού συλλογής, ανάλυσης και μετάδοσης καιρικών δεδομένων, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ολοκληρώθηκε. Ο μετεωρολογικός σταθμός συνδέθηκε με το Αστεροσκοπείο Πεντέλης και βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία!


 

Το Αστεροσκοπείο Αθηνών είναι το κύριο ερευνητικό κέντρο μελέτης και πρόγνωσης του καιρού στην Ελλάδα και μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου σταθμών σε όλη την επικράτεια έχει τη δυνατότητα έγκυρων μετεωρολογικών προβλέψεων. 


 

Η εγκατάσταση του Μετεωρολογικού Σταθμού δημιουργεί σημαντικά παιδαγωγικά οφέλη για τα παιδιά μας. Οι μαθητές θα μπορούν να συλλέγουν και να επεξεργάζονται δεδομένα όπως θερμοκρασία, υγρασία, ταχύτητα του ανέμου, επίπεδο βροχοπτώσεων, κλπ. σε συνεργασία με τους καθηγητές της Φυσικής.



Το κόστος αγοράς του μετεωρολογικού σταθμού, με βάση τις προδιαγραφές του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ανήλθε στα χίλια πεντακόσια ευρώ (1.500, 00€), ποσό που συγκεντρώθηκε αποκλειστικά από δωρεές.



Το κόστος της εγκατάστασης καλύφθηκε από το Αστεροσκοπείο Αθηνών, το οποίο αναλαμβάνει και τη συντήρησή του.



Ας ευχαριστήσουμε λοιπόν όλους αυτούς που συντέλεσαν σε αυτή τη σημαντική δράση!



Αρχικά, θερμές ευχαριστίες στον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας και ιδιαίτερα στη διευθύντρια κα Σύρμα για την υποστήριξη και τη συνεργασία, καθώς και στους καθηγητές της Φυσικής κυρίους Ανδρεαδέλη, Διαμαντή και Τσακιράκη, που έχουν τη διάθεση να αναλάβουν και να στηρίξουν αυτή τη δράση στο πλαίσιο του μαθήματός τους.



Τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης:


- ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ, Λεωφ. Πεντέλης 48

- ΔΙΑΤΡΙΒΗ, Θερμοπυλών 24β

- ΘΕΜΑΤΙΚΟ, Κύπρου και, Μακεδονίας

- ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ, Λεωφ. Πεντέλης 19


και το κέντρο ξένων γλωσσών:


- ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ TEST, Κύπρου 31



για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και τη δωρεά χρηματικού ποσού.



Την Τράπεζα Πειραιώς που κάλυψε με τη δωρεά της το μεγαλύτερο μέρος το ποσού και ιδιαίτερα την κα Βίκυ Αγγελοπούλου, μητέρα του σχολείου μας, που μεσολάβησε και έκανε τις απαραίτητες συνεννοήσεις.



Τους γονείς κ. Ιωάννη - Δημήτριο Παπαδημητρίου, κ. Δημήτρη Κοντογεώργο και κ. Διονύση Αποστόλου, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για ατομικές δωρεές.





Τον υπεύθυνο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, κ. Βασίλη Βαφειάδη που συνεργάστηκε μαζί μας μέχρι και την εγκατάσταση και σύνδεση του σταθμού.



Τέλος ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον πρόεδρο του συλλόγου μας, κ. Δημήτρη Γκιουρτζίδη, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής της ιδέας και ανέλαβε το μεγαλύτερο βάρος της υλοποίησής της.




Μπορείτε να συνδεθείτε με τον μετεωρολογικό σταθμό στην ιστοσελίδα:



Latest Conditions in Vrilissia (1st Junior High School of Vrilissia) (meteo.gr)




Για το Δ.Σ. 

Ο Πρόεδρος                                                Η Γεν. Γραμματέας 

Γκιουρτζίδης Δημήτρης                            Παρασκευοπούλου Ρένα