Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Συνάντηση της Ένωσης Γονέων Βριλησσίων με την νέα Δημοτική Αρχή


Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου, η συνάντηση του Δημάρχου Βριλησσίων Γιάννη Πισιμίση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Βριλησσίων, παρουσία των αντιδημάρχων Οικονομικού κ. Αναστάσιου Χρηστάκη, Υποδομών κ. Άκη Δημαρά και Παιδείας κ. Χρήστου Γούναρη. Την Ένωση Γονέων εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Δημήτρης Γκιουρτζίδης, η Αντιπρόεδρος Κατερίνα Παράσχου, η Γραμματέας Σωτηρία Μηχαηλίδου και το μέλος Δημήτρης Τζιώκας.

Στη συνάντηση, η Ένωση Γονέων έθεσε όλα τα ζητήματα που προβληματίζουν τη γονεϊκή κοινότητα, από την ανισοκατανομή των μαθητών μεταξύ των σχολείων Β’ θμιας Εκπαίδευσης μέχρι την ανάγκη πρόσληψης σχολικών φυλάκων και καθαριστριών. Πιο συγκεκριμένα, τέθηκαν τα κάτωθι 10 αιτήματα που αφορούν: 1. Κυλικεία, 2. Σχολικοί φύλακες- καθαρίστριες, 3. Ανισοκατανομή μαθητών, 4. Νέα σχολική μονάδα, 5. Πεζογέφυρα Αναπαύσεως, 6. Αίθουσα Προκατ, 7. Αύλειοι χώροι, 8. Ενεργειακή αναβάθμιση, 9. Προσεισμικός έλεγχος, 10. Ασανσέρ και συμβάσεις που είναι σε εξέλιξη.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε από την Ένωση στο θέμα της απομάκρυνσης όλων των προκάτ αιθουσών από τα σχολεία του Δήμου μας, το οποίο αποτελεί και πάγιο αίτημά της, καθώς επίσης και στο θέμα του προσεισμικού ελέγχου, για το οποίο λάβαμε την διαβεβαίωση από την Δημοτική Αρχή ότι σύμφωνα με τον έλεγχο που έχει ήδη διενεργηθεί δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα σε καμία σχολική Μονάδα του Δήμου μας. Οπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Υποδομων κ Άκης Δημαράς, θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τις κτιριακά παλιότερες σχολικές μονάδες.


Τέλος, αναφέρθηκε ότι, το αίτημα για την ανέγερση νέας σχολικής μονάδας δεν μπορεί προς το παρόν να υλοποιηθεί, παρά την αναγκαιότητα του. 


Απευθυνόμενος στα μέλη της Ένωσης, ο Δήμαρχος Βριλησσίων δήλωσε ότι η βελτίωση της λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου μας αποτελεί προτεραιότητα του. Μας εξήγησε τα σχέδια της νέας Δημοτικής Αρχής για βελτίωση των εγκαταστάσεων των σχολικών κτιρίων και των αύλειων χώρων, ζητώντας περαιτέρω και τη συνεργασία της γονεϊκής κοινότητας κυρίως ως προς τη σωστή χρήση των κτιρίων από τους μαθητές τόσο σε καθημερινή βάση όσο κυρίως και κατά τη διάρκεια των καταλήψεων. Ιδιαίτερα επισημάνθηκε ότι εφεξής τυχόν υλικές ζημιές σε κτίρια, εξοπλισμό κλπ στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας, δεν θα καλύπτονται από τον Δήμο, αλλά από τους υπευθύνους!



Για το  Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Βριλησσίων

Ο Πρόεδρος                           Η Γραμματέας 

Γκιουρτζίδης Δ.                        Μιχαηλίδου Σ.