Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Απαντήσεις τώρα : Είναι ασφαλείς οι μαθητές στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων;

 

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων, καθώς και επιστολή της Διευθύντριας του σχολείου σχετικά με προβλήματα στατικότητας και φθορές προκάτ αίθουσας που βρίσκεται στο προαύλιο του σχολείου.


Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη αίθουσα χρησιμοποιείται τόσο ως αίθουσα διδασκαλίας, όσο και ως αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, περιμένουμε ΑΜΕΣΑ απάντηση από τη Δημοτική Αρχή και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου σχετικά με την ΑΣΦΑΛΕΙΑ της αίθουσας και την ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ της για χρήση από τους μαθητές τους σχολείου.  

Είναι αυτονόητο ότι εάν απαιτηθούν ενέργειες για την αντικατάσταση της αίθουσας, θα πρέπει να ολοκληρωθούν εγκαίρως, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των παιδιών κατά την έναρξη του σχολικού έτους.

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Βριλησσίων θα συνεχίσει να καταδεικνύει τα προβλήματα υποδομών των σχολείων μας, με στόχο να εξασφαλιστούν σε όλα τα παιδιά των Βριλησσίων, από την προσχολική εκπαίδευση έως το Λύκειο, κατάλληλες συνθήκες φοίτησης και να σταματήσουν να χρησιμοποιούνται προκάτ, εξωτερικές και υπόγειες αίθουσες ή κλεισμένοι διάδρομοι ως αίθουσες διδασκαλίες.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                               Η Γραμματέας

Γκιουρτζίδης Δημήτρης                                                 Μιχαηλίδου Σωτηρία



Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων 

Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες,

σας επισυνάπτουμε την επιστολή που κοινοποίησε ο Σύλλογος Διδασκόντων στις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Βριλησσίων και στο γραφείο Δημάρχου, σχετικά με τα προβλήματα και την επικινδυνότητα χρήσης της προκατασκευασμένης αίθουσας.

Βασικό μέλημα του Συλλόγου μας είναι η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και η επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζουν οι  εγκαταστάσεις του σχολείου μας. Στο πλαίσιο αυτό, με προγενέστερη επιστολή μας προς τους αρμόδιους φορείς, είχαμε επισημάνει  την ανάγκη άμεσης επίλυσης του ζητήματος των υπεράριθμων μαθητών του σχολείου, ώστε να μην χρειάζεται η προκατασκευασμένη αίθουσα να χρησιμοποιείται  ως αίθουσας διδασκαλίας. (δείτε τη σχετική ανακοίνωση).