Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Προκάτ Αίθουσα Διδασκαλίας και υπεράριθμοι μαθητές στο 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων


  

Αρ Πρωτ. 48 / 2023

ΠΡΟΣ:

Δήμαρχο Βριλησσίων κ. Κωνσταντίνο Βαφειάδη
Αντιδήμαρχο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα. Σοφία Χατζάρα

 

ΚΟΙΝ:

Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υποδομών κα. Ντούμα Μαρία

 

Διευθύντρια 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων κ. Ευαγγελία Σύρμα
Σύλλογο Διδασκόντων 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων

 

Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων

 

Μέλη Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Βριλησσίων
Αξιότιμο κ. Πισιμίση Ιωάννη 

  

ΘΕΜΑ:

Προκάτ Αίθουσα Διδασκαλίας και υπεράριθμοι μαθητές στο 1ο Γυμνάσιο

 

Στις 9 Οκτωβρίου τοποθετήθηκε στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων μία προκάτ αίθουσα διδασκαλίας, μεγέθους μόλις 36 τμ. Η Ένωση Γονέων Βριλησσίων επαναλαμβάνει την πάγια θέση της ότι κατασκευές προκάτ δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως αίθουσες διδασκαλίας. 

Το 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων οδηγήθηκε σε αυτή την κατάσταση εξαιτίας των υπεράριθμων μαθητών που δέχεται, με αποτέλεσμα να μην επαρκούν οι υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις. Σημειώνουμε ότι σε πρόσφατη επίσημη συνάντηση των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και των τριών Γυμνασίων του Δήμου μας, διαπιστώθηκε ομοφώνως η ανισοκατανομή μαθητών στα τρία σχολικά συγκροτήματα, με σημαντική επιβάρυνση του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων (δείτε ΕΔΩ την σχετική ανακοίνωση).

Το αποτέλεσμα είναι στο 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, οι μαθητές να στεγάζονται σε ακατάλληλες αίθουσες (βιβλιοθήκη, Φυσικείο κλπ) και πλέον σε μία προκάτ αίθουσα διδασκαλίας η οποία είναι σημαντικά μικρότερη από τις υπόλοιπες αίθουσες του σχολείου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία παιδιών και καθηγητών. Σημειώνουμε επίσης ότι το 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων είναι το μόνο σχολείο στον Δήμο μας που δεν έχει Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, με αποτέλεσμα οι μαθητές να στερούνται βασικών αναγκών, όπως το να μπορούν να κάνουν το μάθημα της Φυσικής Αγωγής τις βροχερές ημέρες και να πραγματοποιούν γιορτές και εκδηλώσεις. 

Η Ένωση Γονέων Βριλησσίων επισημαίνει για άλλη μια φορά την ανάγκη να εξασφαλιστούν σε όλα τα παιδιά των Βριλησσίων, από την προσχολική εκπαίδευση έως το Λύκειο, κατάλληλες συνθήκες φοίτησης και να σταματήσουν να χρησιμοποιούνται ως τάξεις προκάτ, εξωτερικές και υπόγειες αίθουσες ή κλεισμένοι διάδρομοι.

Το πρόβλημα στέγασης στο 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων είναι μείζον και δεν αρμόζει σε έναν Δήμο που θέλει να παρέχει τα αυτονόητα στα παιδιά του. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, την Αντιδημαρχία Παιδείας, την απερχόμενη αλλά και την επόμενη Δημοτική Αρχή να πράξουν τα δέοντα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των υπεράριθμων μαθητών στο εν λόγω σχολείο, να απομακρυνθεί η προκάτ αίθουσα διδασκαλίας και να τοποθετηθεί αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (και μόνο) στο σχολικό συγκρότημα. 


               

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Βριλησσίων